Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Arheologii sînt tot mai aproape de rezolvarea misterului înmormîntării Cleopatrei

9 dec. 2021,, 21:00   Mai multe...
1901

Mult timp, arheologii au încercat să găsească mormîntul celei mai populare din lume conducătoare egiptene Cleopatra, iar în curând căutările s-ar putea finaliza. Kathleen Martinez a spus că ei s-au apropiat de rezolvarea marelui mister. Este de remarcat faptul că ea a cercetat posibilele locuri ale înmormîntării Cleopatrei pe parcursul a 15 ani.

Kathleen Martinez a lucrat în calitate de simplu avocat în Republica Dominicană, dar cu 20 de ani în urmă, ea a hotărît să se mute în Egipt pentru a participa la săpăturile arheologice, transmite Noi.md.

De atunci, Martinez și-a dedicat viața arheologiei și de 15 ani se ocupă cu rezolvarea misterului înmormîntării Cleopatrei, făcînd tot posibilul pentru a găsi mormîntul.

Potrivit cercetătorului experimentat, căutările ajung în cele din urmă la finalul lor logic.

Martinez menționează că, cel mai probabil, ultimul loc de odihnă al Cleopatrei a fost organizat în Taposiris Magna.


Acesta este un templu antic, care se află în imediata vecinătate a Alexandriei.

Se remarcă faptul că, pe tot parcursul cercetărilor arheologice din templu, experții au găsit un număr mare de artefacte care datează din timpul domniei reginei egiptene antice, ceea ce confirmă indirect teoria arheologului Kathleen Martinez.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав