X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Petrolul se ieftinește

19 apr. 2023,, 11:00   Economie
2545 0

Prețul petrolului scade miercuri, 19 aprilie, deoarece piața se așteaptă ca Rezerva Federală a SUA să majoreze ratele dobînzilor, ceea ce ar putea încetini creșterea economică și reduce consumul de petrol, anunță RBC-Ucraina, citînd Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 0,1%, la 84,70 dolari pe baril. Petrolul american West Texas Intermediate a scăzut cu 0,1%, la 80,81 dolari pe baril.

Rezerva Federală a SUA va pregăti probabil o nouă majorare a ratei dobînzii pentru a combate inflația, a declarat marți președintele Fed din Atlanta, Rafael Bostic. Piețele se așteaptă ca Fed să majoreze ratele cu 25 de puncte de bază la ședința din luna mai.

Între timp, economia celui mai mare importator de țiței din China a crescut mai rapid decît se aștepta, cu 4,5% în primul trimestru, în timp ce producția de rafinare a țării a crescut la niveluri record, în martie.

Faptul că economia Chinei crește în cel mai rapid ritm din ultimul an ar trebui să susțină bine cererea în lunile următoare, au declarat analiștii ANZ. "Cu toate acestea, acest lucru este compensat de slăbiciunea din alte părți", au spus ei, referindu-se la marjele de rafinare puternic scăzute pentru motorină și combustibil pentru avioane, ceea ce semnalează o cerere globală mai slabă.


Presiunea suplimentară asupra indicilor de referință ai petrolului vine pe măsură ce rafinăriile asiatice continuă să primească țiței rusesc în aprilie. Potrivit traderilor și calculelor Reuters, India și China au cumpărat marea majoritate a țițeiului rusesc în aprilie la prețuri peste plafonul de preț occidental de 60 de dolari pe baril.

Anterior, Departamentul de Trezorerie al SUA a emis un avertisment către companiile americane cu privire la o posibilă evaziune a plafonului de preț al petrolului de 60 de dolari pe baril.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?