X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1457

China se opune restricționării investițiilor americane în China

25 iun. 05:00   Externe
3605 0

China se opune planului Washingtonului de a restricționa investițiile companiilor americane în China și își rezervă dreptul de a lua măsuri corespunzătoare, a anunțat un purtător de cuvînt al Ministerului chinez al Comerțului.

Afirmația a fost făcută după anunțarea unei reguli propuse de Departamentul de Trezorerie al SUA în 21 iunie, care va impune restricții investițiilor americane în China.

Într-o declarație, purtătorul de cuvînt a menționat că practica părții americane va afecta cooperarea economică și comercială normală între companiile chineze și americane și va prejudicia ordinea economică și comercială internațională.

"Partea americană trebuie să respecte legile economiei de piață și principiile competiției echitabile, să înceteze politizarea problemelor economice și comerciale și folosirea acestora drept arme, să elimine restricțiile impuse investițiilor în China și să creeze un mediu favorabil cooperării comerciale între China și SUA", a transmis purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez al Comerțului.

1
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав