X 
Arşiţa stiri: 179
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Beijingul respinge taxele antidumping provizorii la mașinile electrice chinezești impuse de UE

13 iun. 05:00   Internațional
3273 1

Decizia Comisiei Europene de percepere de impozite provizorii antidumping în cazul mașinilor electrice din China este nefondată, pentru că au fost ignorate atît adevărata sursă a avantajului autovehiculelor electrice chinezești, cît și regulamentele Organizației Mondiale a Comerțului și deschiderea firmelor chineze de a coopera în procesul anchetelor, a declarat miercuri un purtător de cuvînt al Ministerului Comerțului din China.

Oficialul a mai subliniat că în ciuda obiecției guvernelor și industriașilor din multe țări ale UE, Comisia Europeană a politizat problemele economice și comerciale, fapt ce va afecta parteneriatul China-UE în acest domeniu, interesele consumatorilor și tranziția verde a UE, dar și întreaga atmosferă de colaborare globală în contracararea schimbărilor climatice.

China îndeamnă UE să corecteze rapid practicile greșite, să materializeze consensurile importante realizate de liderii Chinei, Franței și UE și să soluționeze corespunzător litigiile economice și comerciale prin dialog. China va urmări îndeaproape evoluația situației și va adopta toate măsurile necesare pentru apărarea intereselor legitime ale companiilor chineze, a adăugat oficialul.

12
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав