COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 549(+71)   TRATAȚI 252 104     DECESE 6255(+0)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2830
Puterea stiri: 6442
Coronavirus stiri: 7315

Zelensky a cerut demisia a trei miniștri

17 mai. 14:30   În lume
1306 0

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a cerut demisia a trei miniștri. Detalii despre demiterea funcționarilor sînt dezvăluite în materialul "RBC-Ucraina".

Potrivit publicației, pe 14 mai, Zelensky l-a chemat pe ministrul Infrastructurii, Vladislav Krikli, pe ministrul Dezvoltării Economiei, Igor Petrashko, și pe ministrul Sănătății, Maxim Stepanov, și le-a propus să părăsească guvernul, din proprie inițiativă.

Din partea Ministerului Dezvoltării Economice,"a existat o anumită lipsă de inițiative", iar Ministerul Infrastructurii a admis "greșeli în gestionarea ramurii", a declarat Mikhail Podolyak, consilier al șefului biroului prezidențial. O sursă din Parlament a declarat că problema demiterii lui Stepanov este ridicată pentru a treia oară din cauza situației cu privire la pandemia de coronavirus.
Krikli și Petrashko au fost de acord s-și părăsească funcțiile. Stepanov a cerut timp să se gîndească, iar apoi a spus în cadrul unei emisii televizate că nu a scris o cerere și că va demisiona numai dacă pentru aceasta va vota Rada Supremă.

"Știu exact ce am făcut anul acesta și cum trecem prin această epidemie. Cred că anul acesta a fost unul dintre cei mai grei din istoria Ucrainei. Avem realizări, am făcut nu un pas, ci un salt înainte", a spus el.

Imediat după aceea, Parlamentul a primit o cerere din partea primului ministru cu privire la demisia lui Stepanov. Parlamentul ar putea examina demisia miniștrilor pe 18 mai și numi noi șefi de ministere - pe 20 mai.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽