Zelenski îl invită pe Xi Jinping în Ucraina

29 mar. 11:15   Război în Ucraina
2826 0

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, l-a invitat pe liderul chinez Xi Jinping să viziteze Ucraina.

El a declarat acest lucru într-un interviu acordat Associated Press, relatează RBC-Ucraina.

Vladimir Zelenski a menționat că nu a contactat liderul chinez de la începutul războiului din Ucraina și, prin urmare, ar dori ca Xi Jinping să-i viziteze țara.

"Sîntem gata să-l vedem aici. Vreau să vorbesc cu el. Am avut contacte cu el înainte de războiul de amploare. Dar pentru tot acest an, mai mult de un an, nu am avut contacte", a spus Vladimir Zelenski.

Reamintim că pe 20 martie, liderul chinez Xi Jinping a efectuat o vizită oficială la Moscova, unde s-a întîlnit cu președintele rus Vladimir Putin.


Pe fundalul călătoriei liderului chinez, au apărut informații că Xi Jinping ar putea vorbi cu Vladimir Zelenski.

Anterior, Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, a declarat că este planificată o conversație între liderii celor două țări, dar există anumite dificultăți în organizarea acesteia. Partea ucraineană susține că această situație s-a dezvoltat din cauza poziției Chinei.

În curînd, purtătoarea de cuvînt a Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, a declarat că autoritățile chineze nu pot furniza încă nicio informație despre o posibilă conversație telefonică între Xi Jinping și Zelenski.

3
0
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий