X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Zelenski: Apreciem poziția României cu privire la problema tranzitului

11 apr. 18:15   Externe
2708 0

România va oferi Ucrainei un sprijin ferm în toate domeniile, inclusiv în domeniul securității.

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut această declarație joi, după întrevederea avută la Vilnius cu șeful statului ucrainean, Vladimir Zelenski, în marja summitului celor 13 state membre ale Inițiativei celor Trei Mări (Three Seas).

"În marja summitului, m-am întîlnit joi cu președintele ucrainean Zelenski. Am reafirmat sprijinul nostru ferm pentru Ucraina pe toate planurile, precum și determinarea noastră de a consolida conectivitatea regională, cooperarea transfrontalieră durabilă și securitatea energetică", a scris Johannis pe rețeaua de socializare X.

La rîndul său, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a scris că, printre altele, a discutat cu președintele României, Klaus Iohannis, despre cooperarea în domeniul apărării și despre lipsa sistemelor de apărare aeriană din Ucraina, menționînd că apărarea aeriană ucraineană trebuie consolidată pentru a crea un scut aerian fiabil.

Zelenski a precizat că împreună cu Johannis au discutat despre activitatea coridorului de export al Ucrainei cu România și Republica Moldova.


"Apreciem poziția României cu privire la problema tranzitului produselor agricole ucrainene. În circumstanțele actuale, tandemul Ucraina - România contribuie semnificativ la asigurarea securității alimentare globale", a subliniat șeful statului ucrainean.

De menționat că premierul moldovean Dorin Recean participă, de asemenea, la summitul Inițiativei celor Trei Mări (Three Seas) de la Vilnius.

7
0
0
1
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?