Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

YouTube a început lupta împotriva falsurilor

16 noi. 2023,, 00:30   Externe
2769 0

YouTube a introdus o nouă regulă, conform căreia bloggerii sînt obligați să eticheteze videoclipurile create cu conținut generat de inteligența artificială. Despre aceasta a relatat portalul Kotaku.

Noua politică în blogul oficial YouTube a fost prezentată de vicepreședinții companiei pentru managementul produselor, Jennifer Flannery O'Connor și Emily Moxley, relatează gazeta.

Judecînd după exemplele de videoclipuri care folosesc fragmente de conținut generat de inteligența artificială și care au fost publicate pe blogul YouTube, regula are ca scop combaterea falsurilor. În special, dipfakes, în care o imagine a unei persoane face sau spune lucruri pe care aceasta nu le-a făcut sau spus de fapt, precum și imagini care prezintă în mod realist evenimente fictive.

În comunicatul YouTube se precizează, de asemenea, că platforma își va asuma autoritatea de a elimina anumite videoclipuri care utilizează conținut generat și care includ marcajul necesar. O astfel de soartă vor avea clipurile care au fost create cu ajutorul inteligenței artificiale pentru a incita la ură sau pentru a arăta provocator violența.

Kotaku se îndoiește că noua regulă va funcționa în mod necondiționat, deoarece este puțin probabil ca YouTube să dispună de instrumentele necesare pentru a identifica cu exactitate conținutul generat.

3
2
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?