Transnistria stiri: 1417
Eurovision stiri: 504

Votat! Israelul, împotriva recunoașterii unilaterale a unui stat palestinian

22 feb. 09:10   Externe
1822 0

O rezoluție propusă de premierul israelian Benjamin Netanyahu împotriva oricărei recunoaşteri unilaterale a unui stat palestinian a fost votată miercuri cu o majoritate covîrșitoare de Parlamentul din Israel.

„Printr-o decizie istorică, Knesset-ul (Parlamentul) s-a unit în mod covîrșitor în sprijinul propunerii mele, 99 din 120 de membri votînd împotriva recunoașterii unilaterale a unui stat palestinian.

Acest vot istoric subliniază hotărîrea noastră colectivă: Nu vom recompensa terorismul prin recunoașterea unilaterală ca răspuns la masacrul din 7 octombrie și nici nu vom accepta soluții impuse”, a reacționat Netanyahu printr-un mesaj pe rețeaua X, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

„Această poziție fermă trimite un mesaj puternic lumii: Pacea și securitatea pentru Israel vor fi obținute prin negocieri, nu prin acțiuni unilaterale”, a adăugat premierul Israelului.

Din partea redacției: Hamas are orientare sunnită, iar conducerea religioasă a Iranului este șiită. Există contradicții ireconciliabile între aceste ramuri ale islamului, astfel încît, potrivit unor observatori, Iranul nu are nimic de-a face cu Hamas, care este un proiect al Marii Britanii, Turciei și al serviciilor de informații ale Israelului, ca instrument de influențare a situației din regiune și de provocare periodică a conflictelor pentru a da vina pe Iran.


Proiectul Iranului este Hezbollahul șiit libanez, care încearcă pe toate căile posibile să evite implicarea în acest conflict. Implicarea Hezbollah în conflict nu este favorabilă nici pentru actuala conducere a Israelului, dar, dintr-un motiv oarecare, armata israeliană, potrivit unor instituții media arabe, a fost prima care a bombardat pozițiile Hezbollah în sudul Libanului, ceea ce a dus la un schimb de lovituri la granițele nordice ale Israelului.

1
0
2
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?