COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ungaria îi cheamă în armată pe cei rămași șomeri din cauza COVID-19

Ungaria îi cheamă în armată pe cei rămași șomeri din cauza COVID-19

Ungaria are nevoie de cît mai mulţi militari instruiţi (profesionişti, cu contracte sau în rezervă) a subliniat, joi dimineaţa, Tibor Benkő, ministrul ungar al apărării, la emisiunea matinală "Bună dimineaţa, Ungaria!" a postului public de radio "Kossuth".

Ungaria vrea să cheme în armată cetăţenii care au rămas fără loc de muncă din cauza epidemiei de coronavirus, informează mediafax.ro.

Potrivit Hirado.hu, Tibor Benkő a declarat că în ultimele două luni a crescut semnificativ numărul celor interesaţi de apărarea ţării, mediafax.ro.


Forţele armate ungare introduc acum un serviciu militar special voluntar pentru cetăţenii maghiari care şi-au pierdut locul de muncă în timpul epidemiei de coronavirus, pentru a fi angajaţi pe perioada pînă îşi vor găsi un loc de muncă în viaţa civilă.

Ministrul a subliniat că această formă specială de angajare nu are o perioadă contractuală obligatorie şi poate fi reziliată în orice moment cu acordul comun al părţilor. În timpul serviciului de şase luni, oamenii vor primi 161 000 de forinţi (aprox. 460 de euro) brut pe lună, în plus Forţele Armate Ungare mai asigură un spor de lucru şi masa zilnică, a declarat Tibor Benkő.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load