X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un tunel al Hamas, descoperit sub sediul unei agenții ONU din Gaza

11 feb. 11:20   Externe
3585 0

Armata şi agenţia de securitate internă din Israel au declarat sîmbătă că au descoperit un tunel al mişcării islamiste Hamas care trece pe sub sediul principal al agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) din oraşul Gaza.

La rîndul său, agenția a subliniat că nu şi-a mai ocupat sediul din 12 octombrie, la cinci zile după atacul fără precedent al Hamas pe teritoriul israelian, care a început războiul în Gaza, şi a cerut deschiderea unei anchete independente.

Potrivit armatei israeliene şi Shin Beth, operaţiunile militare din oraşul Gaza din ultimele săptămîni au dus la descoperirea unei intrari în tunel în apropierea unei şcoli gestionate de agenţia umanitară a ONU, notează Noi.md cu referire la dcnews.ro.

În ultimii zece ani, Hamas a săpat numeroase tuneluri în Fîşia Gaza, unde luptătorii săi se ascund, potrivit Israelului. În octombrie, un studiu al Institutului de Război Modern al Academiei Americane West Point a identificat 1.300 de tuneluri, reprezentînd peste 500 de kilometri de coridoare subterane.

Din partea redacției: Hamas are orientare sunnită, iar conducerea religioasă a Iranului este șiită. Există contradicții ireconciliabile între aceste ramuri ale islamului, astfel încît, potrivit unor observatori, Iranul nu are nimic de-a face cu Hamas, care este un proiect al Marii Britanii, Turciei și al serviciilor de informații ale Israelului, ca instrument de influențare a situației din regiune și de provocare periodică a conflictelor pentru a da vina pe Iran.


Proiectul Iranului este Hezbollahul șiit libanez, care încearcă pe toate căile posibile să evite implicarea în acest conflict. Implicarea Hezbollah în conflict nu este favorabilă nici pentru actuala conducere a Israelului, dar, dintr-un motiv oarecare, armata israeliană, potrivit unor instituții media arabe, a fost prima care a bombardat pozițiile Hezbollah în sudul Libanului, ceea ce a dus la un schimb de lovituri la granițele nordice ale Israelului.

6
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?