X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 150
Transnistria stiri: 1458

Un obiect faimos de pe "Titanic", vîndut la licitație

13 iun. 00:30   Externe
2907 0

Unul dintre cele mai faimoase obiecte de recuzită din istoria cinematografiei, panoul de lemn plutitor care a salvat-o pe personajul jucat de actrița Kate Winslet din „Titanic” de apele înghețate ale Atlanticului de Nord după scufundarea vasului, a fost vîndut la licitație.

Panoul a fost vîndut la licitație pentru mai mult de 700.000 de dolari.

„Adesea denumită în mod eronat o ușă, structura ornamentată era, de fapt, parte a ramei ușii aflată chiar deasupra intrării în salonul de clasa întîi,” a scris Heritage Auctions.

Rolul crucial al recuzitei în secvența de „ marele adio”, așa cum l-a descris casa de licitații, o prezintă pe Rose plutind pe panoul sculptat cu flori în timp ce Jack a cedat frigului, notează Noi.md cu referire la gandul.ro.

Heritage Auctions a descris recuzita ca fiind „atracția principală a licitației”. Panoul ornamentat din lemn de balsa a fost expus anterior la Planet Hollywood din Orlando, Florida, înainte de a fi depozitat în arhivele două decenii, a declarat casa de licitații.


Titanic a fost un pachebot britanic, operat de White Star Line, care s-a scufundat în Oceanul Atlantic de Nord la 15 aprilie 1912, după ce a lovit un aisberg în timpul călătoriei sale inaugurale de la Southampton, Regatul Unit, la New York, Statele Unite.

Din cei 2.224 de pasageri și membri ai echipajului de la bord, peste 1.500 au murit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав