Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Un muncitor a fost contaminat radioactiv la Fukushima

15 dec. 2023,, 10:45   Externe
2439 0

Un muncitor aflat pe şantierul de dezmembrare a centralei nucleare devastate de la Fukushima, în nord-estul Japoniei, a suferit o contaminare radioactivă la nivelul feţei, potrivit operatorului centralei, unde un incident similar a avut loc în octombrie.

Incidentul s-ar fi produs luni, cînd muncitorul şi-a îndepărtat după muncă masca de pe faţă, pe care se depusese material radioactiv.

Examinările efectuate pe întreg corpul său au arătat că totuși contaminarea internă nu a depăşit standardele internaţionale de securitate, iar starea de sănătate a angajatului a fost imediat stabilă. Alte rezultate ale analizelor vor fi disponibile în ianuarie, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Miezurile a trei reactoare de la centrala Fukushima Daiichi s-au topit, după tsunamiul uriaş din martie 2011 care a provocat cel mai grav dezastru nuclear din lume de la Cernobîl, în 1986.

Cîteva mii de persoane lucrează încă zilnic la Fukushima Daiichi pentru a efectua operaţiuni complexe de curăţare şi dezmembrare care se aşteaptă să dureze încă cîteva decenii.


0
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?