Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Mii de tone de sardine moarte au eşuat pe o plajă din nordul Japoniei

8 dec. 2023,, 20:01   Externe
3638 1

Mii de tone de sardine moarte au eşuat pe o plajă din nordul Japoniei din cauze necunoscute, au declarat vineri autorităţile.

Sardinele au ajuns la ţărm în Hakodate, pe insula Hokkaido, cea mai nordică din Japonia, creînd o pătură de sardine de-a lungul unei porţiuni de plajă de aproximativ un kilometru.

Locuitorii din zonă au declarat că nu au mai văzut niciodată aşa ceva. Unii au adunat peştele pentru a-l vinde sau pentru a-l mînca. În același timp, primăria oraşului, într-un comunicat, a îndemnat locuitorii să nu consume peştele, notează Noi.md cu referire la mediafax.ro.

Takashi Fujioka, cercetător la Institutul de Cercetare pentru Pescuit din Hakodate, a declarat că a mai auzit de fenomene similare, dar a fost pentru prima dată cînd le-a văzut.

El a spus că este posibil ca peştii să fi fost urmăriţi de peşti mai mari, să fi epuizat din cauza lipsei de oxigen în timp ce se mişcau într-un banc foarte dens şi să fi fost luaţi de valuri. De asemenea, este posibil ca peştii să fi intrat brusc în apele reci în timpul migraţiei lor, a spus el.


0
0
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?