X 
Cazul Șor stiri: 599

Un japonez de 112 ani a fost declarat cel mai vîrstnic bărbat din lume

13 feb. 2020,, 19:32   Război în Ucraina
2411 0

Guinness World Records a certificat miercuri că Chitetsu Watanabe este cel mai bătrîn bărbat din lume. Precedentul deţinător al acestui titlu a fost tot un japonez, Masazo Nonaka, din insula japoneză Hokkaido, care a decedat la 20 ianuarie, la vîrsta 113 ani.

Guinness World Records a certificat miercuri că Chitetsu Watanabe, un locuitor de 112 ani din centrul Japoniei este cel mai vîrstnic bărbat din lume, informează agenţia DPA.

Watanabe, care trăieşte într-un centru de îngrijire din Niigata, a primit un certificat original din partea Guinness World Records, a anunţat organizaţia într-un comunicat. Organizaţia l-a recunoscut pe Watanabe drept cel mai vîrstnic bărbat din lume după ce precedentul deţinător al acestui titlu, Masazo Nonaka, din insula japoneză Hokkaido, a decedat la 20 ianuarie, la 113 ani, transmite NOI.md cu referire la libertatea.ro.

Watanabe s-a născut la 5 martie 1907. ”Nu mă enervez şi am mereu zîmbetul pe buze”, a declarat el pentru presa locală anul trecut cînd a fost întrebat care este secretul longevităţii sale.

După ce a absolvit studiile agronomice, Watanabe s-a mutat în Taiwan unde a lucrat pentru o companie japoneză care se ocupa cu producţia zahărului. El a servit în armata japoneză în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, apoi s-a întors în Niigata, oraşul său natal, unde a lucrat ca funcţionar public pînă la pensionare.


Bărbatul în vîrstă de 112 ani are cinci copii, 12 nepoţi, 16 strănepoţi şi un stră-strănepot, potrivit Kyodo News. Cea mai vîrstnică persoană din lume, Kane Tanaka, trăieşte tot în Japonia. Ea a aniversat 117 ani în luna ianuarie, aminteşte DPA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?