X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un grup britanic de presă anunță că desființează o mie de posturi

1 feb. 00:30   Externe
2190 0

Grupul britanic de presă Sky anunţă că internţionează să desfiinţeze 1.000 de posturi în acest an, în Regatul Unit, în contextul în care o trecere de la servicii prin satelit la servicii digitale înseamnă că are nevoie de mai puţini tehnicieni de specialitate.

”Tot mai mulţi clienţi aleg” serviciile de televiziune pe Internet, ”care nu necesită instalaţii speciale, ceea ce ne-a condus să modificăm numărul de posturi de care vem nevoie pentru a en furniza serviciile”, anunţă Sky într-o declaraţie.

Cele aproximativ 1.000 de locuri de muncă desfiinţate reprezintă aproape 4% dintre cei 20.000 de salariaţi ai grupului în Regatul Unit, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Sky Group, specializat în producţia şi difuzarea televizată - prezent în şaase ţări europene - are în total 32.000 de angajaţi.

Această veste intervine la o zi după ce postul britanic de televiziune Channel 4 a anunţat o reducere a personalului cu 18% - aproximativ 200 de concedieri, şi mutarea din sediul de la Londra, invocînd o ”încetinire rapidă a economiei britanice şi a cereri pe priaţa publicitară”.


Recent, și cunoscuta publicație americană, Los Angeles Times, a anunțat că va concedia peste 20% din personalul redacției.

1
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?