Ucraina a anunțat lichidarea, în Crimeea, a comandantului Flotei ruse a Mării Negre

25 sep. 14:30   Război în Ucraina
4933 1

În urma atacului asupra sediului central al Flotei ruse a Mării Negre din Sevastopol, la 22 septembrie, au murit 34 de ofițeri, printre care și comandantul Flotei ruse a Mării Negre, viceamiralul Viktor Sokolov.

Despre aceasta relatează RBC-Ucraina cu referire la Forțele de operațiuni speciale ale Ucrainei.

"După distrugerea cartierului general al Flotei Mării Negre a Federației Ruse au fost uciși 34 de ofițeri, printre care și comandantul Flotei Mării Negre a Federației Ruse. Alte 105 persoane au fost rănite. Clădirea sediului nu poate fi restaurată", se arată în mesaj.

În plus, FOS a actualizat informațiile privind pierderile inamicului ca urmare a operațiunii speciale de distrugere a navei mari de debarcare "Minsk".

Deoarece NMD "Minsk" urma să intre în serviciu de luptă a doua zi după atac, personalul se afla pe ea. Pierderile irecuperabile s-au ridicat la 62 de persoane.


La 22 septembrie, sediul central al Flotei rusești din Marea Neagră a fost lovit de un atac cu rachete. Direcția de comunicare strategică a biroului comandantului-șef al FAU a confirmat că în spatele atacului a stat armata ucraineană. Potrivit mass-mediei, Ucraina a folosit rachete Storm Shadow pentru acest atac.

Nu există o confirmare oficială a informației privind moartea comandantului Flotei ruse a Mării Negre, viceamiralul Viktor Sokolov. Partea rusă nu a comentat deocamdată informațiile furnizate de Kiev, care, după cum au subliniat unele instituții media, s-ar putea dovedi a fi niște informații fabricate.

6
5
1
3
42

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?