Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Turcia face apel la oprirea ''escaladării'' între Iran şi Israel

15 apr. 02:00   Externe
2124 0

Turcia a cerut duminică "încetarea escaladării" în Orientul Mijlociu după atacurile iraniene asupra Israelului din timpul nopţii, spunînd că se teme de un "război regional", relatează AFP.

"Astăzi, transmitem mesajele noastre prin care le cerem încetarea escaladării oficialilor iranieni şi ţărilor occidentale care au influenţă asupra Israelului", a transmis Ministerul turc de Externe într-un comunicat.

"Atacul israelian asupra ambasadei iraniene din Damasc, contrar dreptului internaţional, a justificat îngrijorările noastre. Represaliile Iranului (...) au arătat încă o dată că evenimentele se pot transforma rapid într-un război regional", a avertizat Ankara.

O sursă diplomatică turcă a declarat anterior că ministrul turc de externe, Hakan Fidan, i-a spus duminică omologului său iranian Hossein Amir-Abdollahian că Turcia, vecinul Iranului, vrea să evite "o escaladare suplimentară în regiune".

Potrivit aceleiaşi surse, şeful diplomaţiei iraniene "a declarat că operaţiunea de represalii împotriva Israelului s-a încheiat", dar că Iranul îşi rezervă dreptul de a acţiona "mai ferm" în cazul unui "atac" israelian.


Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete asupra Israelului peste noapte, ca răspuns la un atac asupra consulatului său din Damasc, un atac direct iranian fără precedent despre care armata israeliană a spus că a fost "dejucat".

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?