TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trump se pronunță împotriva „turismului pentru nașteri”

Trump se pronunță împotriva „turismului pentru nașteri”

În SUA cetățenia se oferă oricărui copil născut pe teritoriul acestora, fapt de care profită cetățenii străini, preponderent din Rusia și China. Președintele Trump își dorește să schimbe această practică.

Săptămîna curentă administrația Președintelui Donald Trump va înăspri regulile de eliberare a vizelor pentru cetățenii străini care sosesc în SUA pentru ca copii lor să obțină automat cetățenia americană prin naștere, relatează Axios cu referire la trei angajați ai Casei Albe.


Modificările țin de tipul de vize B eliberate persoanelor care călătoresc în Statele Unite temporar în scop de turism sau de afaceri și oferă angajaților Departamentului de Stat posibilitatea de a aplica refuz în document dacă consideră că solicitantul primește viza cu scopul dobîndirii ulterioare a cetățeniei de către copil.

„În realitate problema este că foarte puțini oameni care nasc în SUA au obținut viza anume în acest scop. Majoritatea deja dispun de viză și sosesc după aceasta”, a explicat publicației Jeffrey Gorsky, fost consultant juridic în Secția Vize a Departamentului de Stat.

Trump sistematic se pronunță pentru înăsprirea legislației migraționale și, în special, a calificat drept „ridicol” dreptul la cetățenie prin naștere garantat prin Amendamentul 14 la Constituția SUA. Axios menționează că aceasta este doar una dintre măsurile pregătite de Casa Albă pentru combaterea „turismului pentru nașteri”. „Roma nu a fost construită într-o singura zi. Doar recunoașterea juridică a faptului că acest lucru este inadmisibil, incorect și nu este permis ar fi un pas important înainte”, a menționat interlocutorul portalului.

În SUA nu este ținută o statistică oficială a copiilor cetățenilor străini care s-au născut în SUA însă, potrivit estimărilor Centrului de Studiu al Migrației asociat Casei Albe, anual numărul acestora constituie aproximativ 33 mii de cetățeni. În martie 2019 AP a relatat că „turismul pentru nașteri” este practicat preponderent de locuitorii Chinei, Rusiei și Nigeriei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load