TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trei din cinci rachete au căzut pe ambasada americană din Bagdad

Trei din cinci rachete au căzut pe ambasada americană din Bagdad

Trei dintre cinci rachete lansate duminică la Bagdad au căzut pe ambasada americană, a anunţat o sursă a serviciilor de securitate, precizînd că una dintre rachete s-a prăbuşit pe o cantină la ora mesei.

Este pentru prima dată cînd aceste tiruri cu rachete au lovit direct ambasada Statelor Unite, situată în Zona verde, ultrasecurizată din Bagdad, care a fost vizată în mod constant în ultimele luni.

Ambasada SUA nu a reacţionat imediat, dar forţele de securitate irakiene au indicat că nu au fost înregistrate victime. Este a doua oară într-o săptămînă cînd misiunea diplomatică americană este vizată.


Pe 20 ianuarie, trei rachete au căzut lîngă ambasada SUA din Bagdad. O sursă americană a declarat pentru AFP că una dintre ele s-a prăbuşit lîngă reşedinţa adjunctului ambasadorului american în capitala irakiană.

SUA cer Irakului să protejeze ambasada

Statele Unite au cerut duminică Irakului să protejeze unităţile diplomatice americane după ce trei rachete au căzut în cursul serii pe ambasada americană la Bagdad, relatează AFP.

“Solicităm guvernului irakian să îşi îndeplinească obligaţiile de a ne proteja unităţile diplomatice”, a declarat un purtător de cuvînt al Departamentului de Stat al SUA.

Cel puţin o persoană a fost rănită duminică în atacul cu rachetă asupra ambasadei americane la Badgad, a declarat un înalt oficial irakian sub rezerva anonimatului.

Trei rachete au lovit, pentru prima dată direct, reprezentanţa americană. Una dintre ele s-a prăbuşit pe o cantină chiar la ora mesei, în timp ce alte două au căzut în apropiere, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate. Nu se cunoaşte deocamdată dacă victima este un cetăţean american sau un angajat irakian.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load