X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 152
Transnistria stiri: 1415

Terciul - un elixir al vieţii

9 iun. 03:30   Externe
2684 0

Terciul de mult timp se considera un aliment tradiţional slav. Cu toate acestea, în ultimii ani terciurile sînt înlocuite cu produse noi la modă: o varietate de fulgi din cereale, batoane, muesli.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional al Cancerului din oraşul Rockville (SUA) îndeamnă să ne întoarcem la prepararea tradiţională a terciurilor. Ei au ajuns la concluzia că includerea regulată în alimentație a crupelor fierte, sau pur şi simplu a terciurilor, prelungeşte viaţa cu 20%.

Un astfel de optimism le-a inspirat un studiu efectuat cu implicarea a 400 de mii de voluntari. Toţi ei timp de aproape 20 de ani, în mod regulat, au completat un chestionar special conceput.

Cu trecerea timpului a devenit evident că participanţii la sondaj care au consumat regulat terciuri au decedat mai rar din cauza cancerului. Cei care au mîncat în fiecare zi cel puţin 25 de grame de crupe (bărbaţii – 29 gr şi femeile - 25 gr), riscul de a muri din orice cauză a scăzut cu mai mult de 20% în comparaţie cu cei care au mîncat zilnic mai puţin de 15 grame de crupe.

Totodată, experţii consideră că cele mai utile din terciuri sînt cerealele integrale neprelucrate: ovăz tradiţional, hrişcă, orez brun şi aşa-numitul "orez sălbatic".


Cercetătorii americani ne sfătuiesc să consumăm la micul dejun terci şi astfel o să prelungim viaţa noastră.

20
2
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав