X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Cui Canada a promis că va acorda cîteva mii de vize temporare

28 mai. 13:30   Externe
2280 0

Canada a declarat luni că va acorda vize temporare pentru 5.000 de rezidenți din Fîșia Gaza, în cadrul unui program special pentru rudele canadienilor. Măsura este o acțiune de pregătire în cazul în care aceștia vor putea pleca în viitor.

La începutul lunii decembrie, au fost anunțate 1.000 de vize temporare de rezidență în cadrul unui program special pentru Gaza.

Ministrul imigrației, Mark Miller, a declarat anterior că părăsirea Fîșiei Gaza este extrem de dificilă și depinde de permisiunea israeliană.

Unul dintre cele mai recente raiduri aeriene ale Israelului a declanșat un incendiu masiv care a ucis 45 de persoane într-o tabără de corturi din orașul Rafah din Fîșia Gaza, provocînd indignarea liderilor mondiali.

Miller a declarat că Canada predă autorităților locale numele locuitorilor din Gaza care au fost preselectați în prealabil, pentru a asigura evacuarea acestora. Israelul și Egiptul joacă un rol important în programul canadian de reunificare a familiilor, a declarat ministrul.


Purtătorul de cuvînt al lui Miller a declarat că unii locuitori din Gaza au sosit deja în Canada în cadrul programului, dar nu s-a putut obține detalii exacte.

0
1
0
4
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?