X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1455

Surse: Numărul participanților la Summitul pentru Pace a scăzut

12 iun. 11:00   Externe
3227 0

Numărul țărilor și organizațiilor care și-au confirmat participarea la Summitul pentru pace din Elveția a scăzut de la 93 la 78. Despre acest lucru au anunțat pentru Radio Svoboda, sub rezerva anonimatului, mai mulți diplomați ai UE.

Interlocutorii nu au menționat numele țărilor sau organizațiilor care s-au răzgîndit să participe. Cu toate acestea, unul dintre diplomați nu a exclus că lista participanților ar putea fi în continuare extinsă.

„Scopul meu este să am o fotografie de familie din aproape 80 de persoane”, a declarat oficialul.

Un alt diplomat, care a anunțat despre 78 de participanți confirmați, dimpotrivă, și-a exprimat optimismul, menționînd că „mai este încă ceva timp”, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

La 10 iunie, președinta Elveției, Viola Amgerd, a anunțat că aproape 90 de țări și organizații s-au înregistrat pentru a participa la Summitul pentru pace care va avea loc în Elveția la 15-16 iunie.


La începutul lunii iunie, biroul președintelui Ucrainei a declarat că la viitorul Summit al Păcii și-au confirmat participarea 107 țări și organizații. În total, au fost expediate aproximativ 160 de invitații.

19
2
7
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав