X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Sunetele misterioase de pe submersibilul Titan. Ce au auzit, de fapt, salvatorii

2 mar. 21:00   Externe
3974 0

Înregistrarea cu zgomotele detectate în timpul căutării submersibilului Titan, sunete care au dat speranță salvatorilor că ar putea găsi în viață pasagerii, a fost publicată într-un nou documentar, potrivit BBC.

Sunetele au fost captate de un sonar în timpul operațiunii de salvare a submersibilului dispărut cu cei cinci pasageri la bord, scrie digi24.

Echipa Royal Canadian Air Force care a condus misiunea de căutare și salvare a oferit înregistrarea audio producătorilor filmului „The Titan Sub Disaster: Minute by Minute”, care urmează să fie difuzat pe postul Channel 5 pe 6 și 7 martie.

Sunetele au fost raportate în timpul operațiunii de salvare și au fost descrise ca „bătăi auzite la intervale de aproximativ 30 de minute”.

Analiza marinei americane a determinat că zgomotele au fost cel mai probabil fie zgomot oceanic, fie zgomot de la alte nave de căutare, a declarat un oficial, potrivit BBC.


Un înalt oficial militar a dezvăluit că un sistem acustic al Marinei SUA a detectat o „anomalie”, ceea ce a fost probabil implozia din 18 iunie – data coborîrii navei. Experții au ajuns la concluzia că o implozie a distrus submersibilul Titan „aproape instantaneu”, pasagerii neavînd „nicio oportunitate de a cere ajutor”.

Submersibilul Titan a pierdut contactul cu nava-mamă pe 18 iunie, la o oră și jumătate după începerea scufundării către epava Titanicului (4.000 metri adîncime) cu cinci persoane la bord.

În iunie 2023, resturi ale submersibilului, descoperite pe fundul oceanic la o distanţă de 488 de metri de epava Titanicului, la o adîncime de aproximativ 4 kilometri sub nivelul apei, au fost scoase la suprafață într-o operațiune coordonată de Paza de Coastă.

3
1
2
12
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?