X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Titan, „capcană” pentru miliardari. Șeful OceanGate „știa că se va sfîrși așa”

20 iul. 2023,, 16:00   Externe
3555 0

Karl Stanley, fost pasager al submersibilului Titan, a spus că CEO-ul OceanGate, Stockton Rush, știa că mica navă va sfîrși într-un dezastru, dar a mers mai departe cu „capcana pentru miliardari”, relatează Business Insider. FB:

„A fost ultima persoană care a ucis doi miliardari deodată și i-a pus să plătească pentru acest privilegiu.” Stanley, un prieten al lui Rush, care a făcut o scufundare în Bahamas cu el în 2019, a început să vorbească public după moartea a cinci persoane, inclusiv Rush, într-o călătorie a submersibilului la epava Titanicului, în iunie. Submersibilul a făcut o „implozie catastrofală”, iar rămășițele sale au fost găsite în apropierea celebrei epave. Stanley spune că l-a avertizat în privat pe prietenul că Titan este periculos. „Știa cu siguranță că se va sfîrși așa”, a declarat Stanley la emisiunea 60 Minutes Australia, transmite Digi.

„La propriu și la figurat, a ieșit din scenă cu cea mai mare implozie. Și a fost ultima persoană care a ucis doi miliardari deodată și i-a pus să plătească pentru acest privilegiu,” a mai spus Stanley. El este de părere că „că tubul din fibră de carbon al submersibilului a fost partea mecanică care s-a defectat” în timpul călătoriei finale a navei. Experți citați de Insider spun că dovezile preliminare susțin ipoteza potrivit căreia coca din fibră de carbon - un material care nu este folosit în submarine, în general - a cedat prima. Evenimentele care au dus la implozie sînt investigate de Garda de Coastă a SUA, împreună cu agenții internaționale.

„Cred că Stockton a proiectat o capcană pentru miliardari”, a spus Stanley, referindu-se la submersibil. El i-a spus lui Rush, după scufundarea făcută cu submersibilu, că a auzit niște zgomote îngrijorătoare și că, în opinia sa, exista un defect la carenă. Rush nu l-a crezut, însă.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?