X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Suedia: Isprava unor petrecăreți a pus pe jar poliția din Malmo

11 ian. 23:00   Externe
2350 0

O investigație privind neplata unei cine copioase, în valoare de 82.000 de coroane suedeze (8.000 de dolari sau 6.300 de lire sterline), luată în ziua de Crăciun la un restaurant din Suedia, va fi redeschisă după ce a fost abandonată de poliție, relatează miercuri, 10 ianuarie, BBC News.

Conform informațiilor din presă, un grup de 35 de persoane a petrecut la Atmosfär, un restaurant din orașul Malmö, în sudul țării, în ziua de Crăciun. Acestea ar fi plecat apoi fără să plătească mîncarea și băutura.

Poliția a închis luni o primă anchetă în acest caz, dar aceasta a fost redeschisă miercuri de către procurori. În seara zilei de 25 decembrie, grupul a comandat mîncare în valoare de aproximativ 1.900 de lire sterline și băuturi de 4.400 de lire sterline, după cum arată o copie a notei de plată obținută de ziarul suedez Sydsvenskan, transmite Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Presa suedeză a scris că participanții s-au urcat apoi în mai multe taxiuri și au plecat, fără să plătească. Poliția a fost anunțată prima dată cu privire la suspiciunea de fraudă la ora locală 23.00, în ziua de Crăciun, iar ofițerii suedezi au localizat și oprit mai multe mașini în diferite părți ale orașului, potrivit ziarului Sydsvenskan.

Poliția a precizat că restaurantul Atmosfär a trimis o notă de plată persoanei care a făcut rezervarea, care includea o dobîndă de 10% pentru întîrzierea plății.


Nota nu a fost încă achitată, dar polițiștii au spus că este la latitudinea restaurantului să rezolve problema și să apeleze la o companie de recuperare a creanțelor. Miercuri, procurorul Henrik Nordquist a declarat, pentru Sydsvenskan, că, deși respectă decizia poliției, a făcut o evaluare diferită. El a precizat că acest caz a fost redeschis din cauza interesului public major.

Atmosfär este descris de Ghidul Michelin ca fiind un „restaurant formal, dar relaxat” și se mîndrește cu o listă extinsă de vinuri, servind în același timp mîncăruri tradiționale din Scania, cea mai sudică regiune a Suediei.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?