X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

În această țară scandinavă a crescut cererea de produse de urgență

11 ian. 14:30   Externe
3554 0

Cererea de bunuri de urgență a crescut brusc în Suedia, după ce guvernul și șeful forțelor armate au îndemnat cetățenii să fie pregătiți de război.

Informația aparține ziarului Expressen.

Potrivit lui Anders Wahl, purtătorul de cuvînt al lanțului de magazine Clas Ohlson, vînzările echipamentelor radio de urgență din gama sa au crescut cu mii de procente într-o singură zi. Acum este cel mai bine vîndut produs. Vînzările de bucătării de camping au crescut de opt ori. Lanternele de buzunar și canistrele de apă sînt, de asemenea, foarte solicitate.

"Este cu siguranță un rezultat al declarațiilor din mass-media din această săptămînă", a comentat Wahl.

O schimbare în comportamentul clienților a fost observată și la retailerul de electronice Kjell & Company, unde vînzările de aparate de radio cu dinamo ("radiouri de supraviețuire") au crescut de zece ori în ultimele zile față de săptămîna trecută.


"Suedezii trebuie să fie pregătiți să lupte pentru țara lor", "toți cetățenii trebuie să se pregătească pentru război în Suedia", "toți suedezii trebuie să lucreze pentru a consolida capacitatea de apărare a țării", publicația amintește declarațiile relevante ale premierului Ulf Kristersson, ale comandantului-șef al forțelor armate Mikael Büden și ale ministrului apărării civile Karl-Oskar Bulin la conferința de securitate națională "Poporul și apărarea", care a avut loc la începutul acestei săptămîni.

2
5
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав