X 
Arşiţa stiri: 182
Jocurile Olimpice stiri: 137
Transnistria stiri: 1412

Studiu: O altă planetă decît Pămînt ar putea ascunde un ocean

4 iun. 23:30   Externe
3495 0

Cercetătorii planetari din SUA au folosit modele matematice și imagini de înaltă rezoluție ale sondei spațiale New Horizons a NASA, pentru a examina mai îndeaproape oceanul subteran care s-ar putea afla sub stratul gros de azot, metan și gheață de pe Pluto.

Timp de mai multe decenii, oamenii de știință planetari au presupus că Pluto nu poate susține un ocean.

Temperatura de la suprafață este de aproximativ minus 220 de grade Celsius, o temperatură atît de rece încît pînă și gaze precum azotul și metanul îngheață. Apa nu ar trebui să aibă nicio șansă, noutează Noi.md cu referire la descopera.ro.

Însă, în ultimii ani, oamenii de știință au adunat dovezi care sugerează că Pluto conține, probabil, un ocean de apă lichidă sub gheață.

Noul studiu sugerează că oceanul din această zonă se află sub un strat de gheață de apă cu o grosime cuprinsă între 40 și 80 km, o pătură de protecție care probabil împiedică oceanul interior să înghețe.


Cercetătorii estimează că oceanul lui Pluto este, cel mult, cu aproximativ 8% mai dens decît apa de mare de pe Pămînt, sau aproximativ la fel ca Marele Lac Sărat din Utah.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав