Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Stoltenberg: NATO are forțe pentru a apăra toți aliații

12 iun. 10:15   Externe
3193 2

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a repetat marți promisiunea că alianța își va apăra toți membrii, referindu-se în special la statele de pe flancul estic, în contextul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, transmite dpa.

„NATO are forțele, resursele, capacitățile și voința politică de a apăra toți aliații”, a insistat el după o întîlnire la Riga cu președintele leton Edgars Rinkevics.

„Summitul B9 este o platformă simbolică și în același timp foarte practică pentru coordonarea pozițiilor noastre privind întărirea în continuare a alianței, a securității regionale și a sprijinului nostru pentru Ucraina”, a afirmat Rinkevics, gazda reuniunii, potrivit psnews.ro.

Stoltenberg a participat la o reuniune a grupului București 9, din care fac parte statele de pe flancul de est al NATO – Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria. Evenimentul, la care au fost oaspeți și premierul suedez Ulf Kristersson și președintele finlandez Alexander Stubb, a fost dedicat pregătirii summitului alianței programat în iulie, la Washington.

1
2
0
1
34

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав