Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1739

Statele Unite vor abandona cea mai puternică bombă termonucleară

28 oct. 2022,, 16:15   Război în Ucraina
1806 0

Administrația președintelui american Joseph Biden intenționează să elimine treptat bomba termonucleară B83-1 în cădere liberă, care este cea mai recentă bombă de megatoni din arsenalul SUA, scrie Defense News.

Nuclear Posture Review din acest an notează că finanțarea pentru arsenalul B83-1 va fi redusă. „Bomba cu cădere liberă B83-1 va fi retrasă din cauza limitărilor crescînde ale capacităților sale și a costurilor de întreținere în creștere. Pe termen scurt, vom folosi capacitățile existente pentru a pune în pericol ținte greu de atins și ascunse la adîncime”, se arată în document.

Administratorul Administrației Naționale a Securității Nucleare din SUA, Jill Hruby, a sugerat în timpul unei audieri la Senat că numărul de ținte probabile pe care le-ar putea atinge B83 este în scădere.

Bomba termonucleară cu cădere liberă cu randament variabil B83 a intrat în funcțiune în 1983. Muniția care cîntărește aproximativ 1100 de kilograme poate transporta o încărcătură de pînă la 1,2 megatone de TNT.

În mai, analistul Aleksey Sukonkin a raportat că puterea bombei nucleare B61-12, care poate fi folosită de luptătorii americani F-35, este comparabilă cu zece bombe atomice „ Little Boy”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий