X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Soarele nostru ar putea fi mult mai mic decît s-a crezut

12 noi. 2023,, 01:30   Externe
2820 0

Soarele nostru ar putea să nu fie atît de mare pe cît credeau oamenii de știință. O echipă formată din doi astronomi a descoperit dovezi conform, cărora raza Soarelui este cu cîteva sutimi de procent mai mică decît au indicat analizele anterioare.

Noul studiu, care se află în prezent în proces de evaluare, se bazează pe undele sonore generate și captate în interiorul plasmei fierbinți din interiorul Soarelui, numite „p-mode” sau unde de presiune. Aceste sunete de rezonanță, ca niște sunete ale stomacului, pot sugera schimbări ale presiunii care au loc în interiorul Soarelui.

Potrivit astrofizicienilor Masao Takata, de la Universitatea din Tokyo (Japonia), și Douglas Gough, de la Universitatea Cambridge (Anglia), oscilațiile p-mode permit o vedere „mai robustă din punct de vedere dinamic” cu interiorul Soarelui, în comparație cu alte unde sonore oscilante, notează Noi.md cu referire la descopera.ro.

Calculele lor, utilizînd doar frecvențele modurilor p, sugerează că raza fotosferică a Soarelui este cu foarte puțin mai mică decît modelul solar standard. Dar indiferent de cît de mică este diferența, astrofizicianul Emily Brunsden a spus că schimbarea modelului mai tradițional pentru a se potrivi cu astfel de descoperiri nu ar fi o chestiune mică.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав