X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Senatul italian a aprobat reforma constituțională

19 iun. 10:15   Externe
3000 0

Senatul italian a aprobat reforma constituțională propusă de guvern, care prevede, printre altele, alegerea directă a prim-ministrului și care este menită, potrivit inițiatorilor săi, să aducă stabilitate în politica italiană.

Reforma constituțională a Italiei a fost susținută de 109 senatori, cu 77 de voturi împotrivă și o abținere. Partidele de opoziție s-au opus reformei.

Premierul italian Giorgia Meloni, care a inițiat personal reforma, a salutat decizia Senatului ca fiind "primul pas spre consolidarea democrației, stabilitatea instituțiilor noastre, stoparea jocurilor de palat și redarea dreptului cetățenilor de a alege cine îi va conduce", relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

După Senat, documentul merge la camera inferioară, Camera Deputaților, dar trebuie să treacă de patru lecturi în ambele camere, iar în varianta finală trebuie să primească un sprijin de două treimi - sau să fie aprobat printr-un referendum.

Proiectul prevede alegerea șefului guvernului prin vot universal și direct în același timp cu alegerile pentru camera inferioară a parlamentului italian.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав