X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

În Italia, va fi organizată o grevă masivă

18 iun. 15:45   Externe
2677 0

Bursa din Milano se va confrunta luna aceasta cu prima grevă organizată de sindicatele italiene din sectorul bancar.

Sindicatele l-au acuzat pe proprietarul bursei Euronext de o ”dezinvestire sistematică în Italia” şi au spus că se tem de reducerea locurilor de muncă.

Ei și-au programat greva pentru ultimele două ore de lucru din 27 iunie, urmată de alte forme de proteste ale angajaţilor în zilele următoare.

Euronext, care conduce pieţele de valori din Amsterdam, Bruxelles, Dublin, Lisabona, Milano, Oslo şi Paris, şi-a finalizat achiziţia bursei italiene în aprilie 2021, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Acordul de 4,3 miliarde de euro (4,61 miliarde de dolari) a transformat Italia într-un motor-cheie de venituri pentru grup.


Preluarea Borsa Italiana, care făcea parte anterior din London Stock Exchange Group, a fost o chestiune politică sensibilă în Italia, mai ales, datorită deţinerii platformei MTS, unde sînt tranzacţionate obligaţiunile guvernamentale de 2.400 miliarde de euro ale Romei.

”Vrem să menţinem un centru de decizie în Italia pentru toate funcţiile strategice ale bursei de valori, inclusiv MTS”, a declarat Gabriele Poeta Paccati, de la Fisac ​​Cgil, pentru Reuters. De asemenea, sindicatele se tem de pierderea locurilor de muncă, a adăugat el.

2
3
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав