Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Șefa Comisiei Europene: "În ceea ce privește alegerile din Ucraina - este problema lor internă"

22 feb. 10:30   Externe
1988 1

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că doar Ucraina poate decide dacă este necesar să organizeze alegeri în timpul stării de război. Ea a făcut această declarație în cadrul unui briefing la Bruxelles.

Șefa Comisiei Europene a răspuns la o întrebare despre cel mai acceptabil scenariu în ceea ce privește alegerile din Ucraina, în condițiile în care mandatul președintelui și al parlamentului se apropie de sfîrșit.

"În ceea ce privește alegerile din Ucraina - aceasta este problema internă a Ucrainei și nu este de competența mea să comentez", a spus von der Leyen, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Reamintim că Departamentul de Stat al SUA a declarat anterior că este înțelegător față de declarația președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a afirmat că războiul nu este cel mai bun moment pentru a organiza alegeri.

În ianuarie, Zelenski a declarat că Ucraina ar trebui să se gîndească cum să organizeze alegeri prezidențiale, dar deocamdată legea interzice acest lucru în timpul legii marțiale.

0
1
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?