Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Ursula von der Leyen și-a anunţat candidatura pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene

19 feb. 15:20   Externe
1732 0

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat luni că va candida pentru un nou mandat în acest post, candidatură confirmată de formaţiunea sa politică germană, Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

„În conducerea federală am propus-o în unanimitate pe Ursula von der Leyen drept «Spitzenkandidatin»” (candidat cap de listă), înaintea Congresului Partidului Popular European (PPE) care va avea loc pe 6 şi 7 martie la Bucureşti, a declarat preşedintele CDU, Friedrich Merz, la o conferinţă de presă după o întîlnire a conducerii partidului.

„Iau astăzi o decizie conştientă şi cugetată: doresc să mă prezint pentru un nou mandat” de preşedintă a Comisiei Europene în urma alegerilor europarlamentare din luna iunie, a confirmat Ursula von der Leyen la conferinţa de presă, potrivit AFP şi EFE, preluate de Agerpres.

Sondajele efectuate în statele UE arată că o alianţă în Parlamentul European între grupurile politice progresiste (popularii, socialiştii, Verzii şi Renew) ar putea fi de data aceasta mai dificilă în urma creşterii popularităţii partidelor conservatoare şi de extremă dreapta, dar totuşi acestea din urmă nu vor putea împiedica formarea unei majorităţi a celor dintîi.

3
0
0
2
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?