X 
Jocurile Olimpice stiri: 121
Arşiţa stiri: 136
Transnistria stiri: 1410

Despre ce a discutat Xi Jinping cu Vladimir Putin

16 mai. 09:29   Externe
2301 0

La 16 mai, președintele chinez Xi Jinping a avut discuții într-un cerc restrîns cu președintele rus Vladimir Putin, care a sosit în China într-o vizită de stat, la Casa Congresului Poporului din Beijing.

Potrivit presei chineze, „Xi Jinping i-a urat un călduros bun venit în China vechiului său prieten, stimatul președinte Putin”.

„Ați depus recent jurămîntul de învestitură și ați intrat oficial în cel de-al cincilea mandat prezidențial. Aș dori încă o dată să vă felicit sincer și, în persoana dumneavoastră, întregul popor rus. Sînt convins că veți conduce cu siguranță Rusia spre noi mari realizări în dezvoltarea și renașterea națională", a declarat Xi Jinping.

Potrivit lui, anul acesta se împlinesc 75 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între China și Rusia. În ultimele trei sferturi de secol, relațiile sino-ruse s-au consolidat în condiții dificile, au rezistat testului unui mediu internațional volatil și reprezintă astăzi un punct de referință al relațiilor dintre marile puteri și țările vecine, care se disting prin respect reciproc, încredere, prietenie și beneficii reciproce.

„De-a lungul anilor, ne-am întîlnit cu dumneavoastră de cel puțin 40 de ori. Astfel de legături strînse ne permit să schițăm direcții strategice pentru menținerea unui impuls sănătos și durabil în dezvoltarea cu succes a relațiilor dintre China și Rusia, care nu au fost deloc ușoare și care merită să fie păstrate cu cea mai mare grijă", a declarat Xi Jinping.


El a subliniat că dezvoltarea durabilă a relațiilor dintre China și Rusia nu numai că răspunde intereselor fundamentale ale celor două țări și popoare, dar este benefică și pentru cauza păcii, stabilității și prosperității în regiune și în lume.

„În noul marș, intenționăm, ca întotdeauna, să fim buni vecini, prieteni de încredere și parteneri de încredere cu Rusia, să consolidăm în mod consecvent prietenia seculară dintre cele două popoare, să ne străduim împreună pentru dezvoltarea națională și renașterea propriilor noastre țări și să susținem împreună egalitatea și justiția internațională”, a rezumat Xi Jinping.

8
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?