COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6871

Rusia a impus restricții împotriva Twitter, urmează Facebook

11 mar. 11:45   În lume
1779 2

Măsurile de încetinire a activității pe teritoriul Federației Ruse ar putea fi aplicate data viitoare în adresa Facebook, a anunțat pentru Interfax membrul Comitetului de profil pentru politica informațională, tehnologii informaționale și de comunicații al Dumei de Stat, Anton Gorelkin.

El a menționat că Facebook, spre deosebire de Twitter, activitatea căruia prima care a fost încetinită, "cel puțin uneori încearcă să explice ceva în cazul înaintării anumitor pretenții de către Roskomnadzor", dar pe resurse la fel se conțin informații ilegale.

Potrivit lui, "Twitter nu șterge absolut nimic, iar aici este vorba nu numai despre unele istorii politice, dar în primul rînd despre conturile care au legătură cu mafia drogurilor, cu sinuciderea, dar nu există nici un fel de discuții cu reprezentanții acestei resurse și nu este clar de ce se ghidează Twitter în aceste chestiuni".

Gorelkin a adăugat că "ei ignoră sfidător amenzile mizere care le-au fost date"

El consideră că este corect că "statul a putut să-și afirme poziția într-o manieră motivată și dură". "Autoritățile noastre sînt obiective și foarte răbdătoare. Din punct de vedere al mecanismului legal, astfel de măsuri sînt reglementate", a adăugat parlamentarul.


Încetinirea traficului, potrivit lui Gorelkin, va afecta activitățile de publicitate ale Twitter în Rusia, iar bugetele de publicitate ale clienților săi ar putea fi redistribuite către alte platforme. "Twitter, sînt sigur, va pierde o mulțime de bani. Segmentul nostru rus de publicitate este competitiv", a spus Gorelkin. Potrivit lui, ar putea fi vorba despre cîteva miliarde de ruble pe an.

Gorelkin și-a exprimat regretul că utilizatorii ruși devin ostaticii unei astfel de politici a Twitter.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽