Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

România pregătește un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

21 mai. 17:45   Externe
2567 0

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski, după o convorbire telefonică cu omologul său român Klaus Iohannis, a anunțat că România pregătește un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina.

Zelenski a făcut acest anunț pe canalul său Telegram, scrie „Adevărul european”.

Vladimir Zelenski a remarcat că în timpul conversației a mulțumit României pentru sprijinul acordat, în special pentru noul pachet de asistență militară în curs de pregătire.

El l-a informat pe președintele Iohannis cu privire la situația actuală de pe cîmpul de luptă și la nevoile cheie de apărare ale Ucrainei, în special în diferitele tipuri de apărare aeriană.

Ambii președinți, potrivit lui Zelenski, au convenit să accelereze munca comună asupra unui acord bilateral de securitate.


Zelenski i-a mulțumit lui Iohannis pentru confirmarea participării sale la Summitul pentru Pace din Elveția, precum și pentru disponibilitatea sa de a depune eforturi pentru a încuraja participarea altor țări.

Președintele Klaus Iohannis a declarat în timpul unei vizite în Statele Unite în luna mai că România ar putea lua în considerare transferul unuia dintre sistemele sale Patriot în Ucraina.

3
0
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?