Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Rishi Sunak este cel mai bogat prim-ministru din istoria Marii Britanii

10 feb. 23:00   Externe
2409 0

Premierul britanic Rishi Sunak a plătit în ultimul an financiar impozite în valoare de 508.000 de lire sterline (641.000 de dolari), după ce veniturile obţinute din investiţiile sale au depăşit cu mult salariul său oficial, se arată într-un raport întocmit vineri de contabilii săi.

Sunak este cel mai bogat prim-ministru din istoria Marii Britanii, făcînd avere graţie carierei sale anterioare în domeniul serviciilor financiare şi averii familiei soţiei sale, al cărei tată a fondat compania indiană de servicii IT Infosys.

Din veniturile sale din investiţii, 1,8 milioane de lire sterline au provenit din cîştiguri de capital, în creştere de la 1,6 milioane de lire sterline cu un an înainte, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Aproape 70% din impozitul total plătit de Sunak reprezintă impozitul pe cîştigurile de capital din profitul obţinut din vînzarea de investiţii, cum ar fi acţiunile.

Deşi Sunak nu are obligaţia de a furniza detalii despre veniturile sale, el a fost de acord să facă acest lucru pentru a oferi mai multă transparenţă cu privire la finanţele sale personale.


2
0
1
4
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?