X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Prim-ministrul Spaniei și-a apărat tomatele la summitul UE

2 feb. 12:45   Externe
2016 0

Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez, a respins afirmația premierului francez Gabriel Attal potrivit căreia roșiile spaniole ar fi cultivate după standarde de mediu mai puțin stricte decît în Franța și, prin urmare, se vînd mai ieftin.

Despre acest lucru, potrivit Европейская правда, a anunțat Politico.

Disputa privind calitatea tomatelor franceze și spaniole a început săptămîna trecută, pe fondul protestelor fermierilor din mai multe țări europene.

Fermierii din Franța spuneau că colegii lor din Spania au un avantaj neloial, deoarece sînt supuși unor standarde de mediu mai puțin stricte și, prin urmare, pot produce fructe și legume la un preț mai mic.

Duminică, 28 ianuarie, premierul francez Gabriel Attal a susținut parțial această poziție, spunîndu-i unui agricultor că nu este corect ca "țările vecine" să poată folosi pesticide care sînt interzise în Franța.


Attal a adăugat apoi că este "ipocrit" să se importe fructe și legume din locuri care "își distrug propriul ecosistem" pentru a le produce.

Însă, după summitul Consiliului European din 1 februarie de la Bruxelles, Pedro Sanchez a respins comentariile lui Attal și a lăudat produsele spaniole, al căror succes "este rezultatul unor progrese inovatoare uriașe în sectorul agricol și al muncii asidue a agricultorilor spanioli".

Sanchez a răspuns, de asemenea, la comentariile negative ale fostului ministru francez al mediului, Ségolène Royale, care a spus că pătlăgelele din Spania sunt necomestibile.

În replică, acesta a enumerat varietatea bogată de roșii "gustoase" produse în țara sa și a spus că nu are nicio îndoială că sînt cele mai bune din lume. Premierul spaniol a postat o parte din discursul său pe Twitter (X) cu mențiunea: "Roșiile spaniole nu au egal".

1
6
0
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?