COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Reprezentanții UEE au convenit asupra planului de combatere a COVID-19

Reprezentanții UEE au convenit asupra planului de combatere a COVID-19

Consiliul director al organelor abilitate în domeniul bunăstării sanitaro-epidemiologice a populației statelor-membre ale UEE a coordonat proiectul unui plan complex de prevenire a răspîndirii coronavirusului în țările Uniunii, potrivit site-ului Rospotrebnadzor.

Sub președinția directorului Rospotrebnadzor, Anna Popova, în regim de videoconferință, a avut loc cea de-a zecea din acest an ședință a Consiliului conducătorilor organelor abilitate în domeniul bunăstării sanitaro-epidemiologice a populației statelor membre ale Eniunii Economice Euroasiatice (Consiliul de directori) cu privire la situația privind răspîndirea infecției, cauzată de noul coronavirus. La ședință au participat reprezentanți ai Armeniei, Belarusului, Kazahstanului, Kîrgîzstanului, transmite ria.ru.

"În cadrul întrevederii, Consiliul conducătorilor a coordonat proiectul unui plan complex de acțiuni pentru prevenirea răspîndirii infecției de coronavirus COVID-19 și a altor boli infecțioase pe teritoriile statelor-membre ale Uniunii Economice Eurasiatice. Examinarea documentului este așteptată la cea mai apropiată ședință a Colegiului Comisiei, cu aprobarea ulterioară de către Consiliul interguvernamental Eurasiatic", se arată în comunicat.
Planul complex vizează atît normalizarea în țările UEE a situației epidemiologice actuale privind noul coronavirus, cît și prevenirea și răspunsul la alte boli infecțioase cu potențial pandemic.


"Consiliul conducătorilor a discutat, de asemenea, situația actuală privind răspîndirea noii infecții de coronavirus în țările Uniunii, acordînd o atenție deosebită experienței practice de combatere a pandemiei în întreprinderile care lucrează prin metoda de schimbări", se adaugă în mesaj.

În plus, la următoarele ședințe se planifică discutarea atenuării restricțiilor impuse și a condițiilor reluării treptate a circulației libere a populației.

Potrivit comunicatului, participanții la ședință au apreciat înalt și au exprimat recunoștința Rusiei pentru organizarea unei serii de seminare de instruire la acest subiect.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load