X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Remanieri în Guvernul Canadei

27 iul. 2023,, 18:45   Externe
2204 0

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a anunţat o remaniere importantă a Cabinetului cu obiectivul declarat de a-şi consolida echipa economică în vederea viitoarelor alegeri legislative.

Slăbit în sondaje, cel care conduce un guvern liberal minoritar din 2021 a schimbat mai mult de două treimi din garda sa apropiată: şapte noi membri intră în cabinet şi aproximativ douăzeci de miniştri au primit noi însărcinări.

Această importantă remaniere a intervenit în contextul în care Justin Trudeau doreşte să facă din economie o prioritate pentru a contracara inflaţia şi a aborda criza imobiliară, care loveşte întreaga ţară.

Trudeau a unit portofoliile Locuinţelor şi Infrastructurii sub tutela lui Sean Fraser, acum fost ministru al Imigraţiei, transmite Noi.md cu referire la hotnews.ro.

O altă schimbare importantă: ministrul Anita Anand, prima femeie care a condus Apărarea Naţională, devine preşedintă a Consiliului Trezoreriei, alăturîndu-se astfel echipei economice. Ea este înlocuită la Apărare de Bill Blair, fost şef al poliţiei şi fost ministru al Siguranţei publice.

Portofoliile majore precum Finanţele, Externele şi Mediul rămîn neschimbate şi continuă să fie administrate de Chrystia Freeland, Mélanie Joly şi, respectiv, Steven Guilbeault.

Guvernul a anunţat, de asemenea, crearea unui Consiliu de Securitate Naţională care să "abordeze problemele urgente legate de securitatea Canadei, atît pe plan intern, cît şi internaţional", urmînd exemplul mai multor naţiuni aliate.

Noul executiv numără tot 38 de membri şi rămîne paritar.

0
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?