X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Reacția Casei Albe și a Pentagonului la intrarea navelor de război rusești într-un port din apropierea Statelor Unite

13 iun. 11:30   Externe
4127 0

Statele Unite au declarat că nu văd nicio amenințare militară în legătură cu intrarea navelor de război rusești în portul Havana (Cuba).

Despre aceasta informează Adevărul European cu referire la Reuters.

Fregata rusă Amiral Gorșkov și submarinul nuclear Kazan al flotei ruse au intrat miercuri în portul Havana. Erau însoțiți de un remorcher și o navă cu combustibil.

Patru nave rusești au pornit spre Cuba după ce au efectuat exerciții folosind „arme cu rachete de înaltă precizie” în Oceanul Atlantic, a anunțat miercuri Ministerul rus al Apărării. Submarinul și fregata sînt echipate cu rachete hipersonice Zircon, rachete de croazieră Kalibr și rachete antinavă Oniks, a spus ministerul.

Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat reporterilor că astfel de exerciții navale sînt de rutină. „Am mai văzut lucruri de genul acesta înainte și ne așteptăm să vedem astfel de lucruri din nou și nu voi pune niciun motiv anume în spate”, a spus Sullivan.


El a menționat că nu are nicio dovadă că Rusia a transferat rachete în Cuba, dar Statele Unite vor rămîne vigilente. „Nu ne așteptăm să se întîmple așa ceva”, a spus el, referindu-se la un potențial transfer de arme.

Vicepreședintele Pentagonului, Sabrina Singh, a spus că exercițiile nu reprezintă o amenințare pentru Statele Unite.

"Monitorizam planurile rușilor în acest sens. Nu a fost o surpriză. Am văzut cum fac acest lucru - au mai fost escale similare în port și acestea sînt, știți, vizitele navale obișnuite pe care le-am văzut în cadrul diferitelor administrații. ”, a spus ea Singh.

Cuba a declarat săptămîna trecută că vizita a fost o practică standard pentru navele de război din țările prietenoase cu Havana. Ministerul de Externe al guvernului comunist a declarat că flota nu are arme nucleare la bord.

Havana este situată la doar 160 km de Key West, Florida, unde se află US Naval Air Station. Unii observatori numesc vizita navelor de război rusești în Cuba o modalitate prin care Vladimir Putin îi reamintește lui Joe Biden că Moscova poate provoca Washingtonul în propria sa sferă de influență.

13
10
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав