X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Ratingul lui Biden a scăzut la cel mai scăzut nivel din întreaga sa președinție

20 noi. 2023,, 12:45   Externe
2450 0

Ratingul președintelui american Joe Biden a scăzut la cel mai scăzut nivel din întreaga sa președinție - 40%, în condițiile în care marea majoritate a alegătorilor dezaprobă politica sa externă și acțiunile sale în ceea ce privește războiul dintre Israel și Hamas.

Cel mai recent sondaj național NBC News arată acest lucru, scrie Adevărul European.

Scăderea sprijinului pentru Biden este cel mai notabilă în rîndul democraților, dintre care majoritatea consideră că Israelul a exagerat în acțiunile sale militare din Gaza, și în rîndul alegătorilor cu vîrste cuprinse între 18 și 34 de ani, dintre care 70% dezaprobă modul în care Biden a gestionat războiul din Orientul Mijlociu.

"Joe Biden se află într-un moment unic al președinției sale, iar o mare parte din acest lucru, în special în ceea ce privește coaliția Biden, are legătură cu modul în care americanii percep acțiunile sale de politică externă", a declarat Jeff Gorwitt de la Hart Research Associates, un sondaj de opinie democrat, care a realizat sondajul împreună cu Bill McInturff de la Public Opinion Strategies, un sondaj de opinie republican.

Doar 33% din totalul alegătorilor aprobă politica externă a lui Biden, în scădere cu 8 puncte față de septembrie. 62% dintre alegători, inclusiv 30% dintre democrați, au declarat că dezaprobă politica externă a președintelui.


Doar 34% din totalul alegătorilor sînt de acord cu modul în care Biden tratează războiul dintre Israel și Hamas.

În plus, sondajul este primul care arată că Biden se află în urma fostului președinte Donald Trump într-o ipotetică confruntare pentru alegerile generale, deși marja sa se află în marja de eroare. Trump este susținut de 46% dintre alegătorii înregistrați, în timp ce Biden este susținut de 44%.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-14 noiembrie și are o marjă de eroare globală de 3,1 puncte procentuale.

Cu o zi înainte, Biden a respins apelurile pentru o încetare a focului în Fîșia Gaza, unde Israelul desfășoară o operațiune militară împotriva militanților Hamas, declarînd că aceasta nu ar duce la pace.

Înainte de asta, Biden a declarat că i-a spus clar premierului israelian Benjamin Netanyahu: ocuparea Gaza ar fi o "mare greșeală".

10
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?