X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4035

Biden susţine că Autoritatea Naţională Palestiniană ar trebui în final să guverneze Cisiordania şi Gaza

20 noi. 2023,, 01:00   Externe
2184 0

Preşedintele american Joe Biden a declarat că Autoritatea Naţională Palestiniană ar trebui în final să guverneze Cisordania şi Fîşia Gaza după încheierea războiului Israel-Hamas, relatează Reuters.

"Pe măsură ce ne străduim pentru pace, Gaza şi Cisiordania ar trebui reunite sub o singură structură de guvernare, în cele din urmă sub o Autoritate Palestiniană revitalizată, în timp ce lucrăm cu toţii către o soluţie cu două state", a spus Biden într-un articol de opinie publicat în Washington Post.

"Nu trebuie să existe nicio strămutare forţată a palestinienilor din Gaza, nicio reocupare, nici asediu sau blocaj şi nicio reducere a teritoriului", a spus Biden.

Preşedintele Biden a folosit editorialul pentru a încerca să ofere răspuns la viziunea Statelor Unite pentru Gaza după ce conflictul se va termina.

Premierul Benjamin Netanyahu a spus că Israelul trebuie să îşi menţină "responsabilitatea militară generală" în Gaza "în viitorul apropiat".


Joe Biden a mai spus în articol că SUA sînt pregătite să emită interdicţii de vize împotriva "extremiştilor" care îi atacă pe civili în Cisiordania. Violenţa coloniştilor israelieni împotriva palestinienilor care trăiesc în Cisiordania ocupată de Israel a crescut după atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

"Am fost categoric cu liderii Israelului că violenţa extremistă împotriva palestinienilor din Cisiordania trebuie să înceteze şi că cei care comit violenţa trebuie traşi la răspundere", a scris preşedintele SUA.

Cisiordania, care găzduieşte trei milioane de palestinieni care trăiesc printre mai mult de jumătate de milion de colonişti evrei, "fierbe" de mai bine de 18 luni, stîrnind îngrijorări internaţionale tot mai mari, pe măsură ce violenţa a escaladat după 7 octombrie.

1
0
0
4
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?