Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Proteste în Albania:ce vrea opoziția

21 feb. 13:30   Externe
2486 0

Mii de activişti ai opoziţiei de dreapta au protestat marţi seara în faţa sediului guvernului albanez la Tirana cerînd demisia premierului socialist Edi Rama, pe care îl acuză de "corupţie", transmite France Presse, preluată de Agerpres.

Adunarea acestor activişti, în special din partea Partidului Democrat (PD), al cărui lider Sali Berisha se află în arest la domiciliu, a durat mai bine de două ore, în timp ce şeful guvernului efectuează o vizită oficială în Turcia, transmite Digi24.

Cu puţin timp înainte de final, manifestanţii au aruncat cocktailuri Molotov, pietre şi bombe fumigene în direcţia clădirii guvernamentale, păzită de un important cordon de poliţişti, fără a face răniţi sau pagube semnificative.

"Prin această adunare, dorim să-i arătăm lui Edi Rama că opoziţia este unită" cu scopul de a-l "răsturna", a lansat Flamur Noka, secretar general al PD. Edi Rama, 59 de ani, este prim-ministru din 2013. Această manifestaţie a fost organizată în ziua împlinirii a 33 de ani de la căderea regimului comunist în 1991.

Manifestanţii au fluturat drapele ale Albaniei şi ale Uniunii Europene şi pancarte pe care se putea citi "Rama, pleacă" şi "Opoziţia în acţiune, astăzi sau niciodată".

Liderul emblematic al PD, Sali Berisha, s-a adresat manifestanţilor printr-un un mesaj video în direct de la domiciliul său. "Am lansat astăzi lupta noastră fără retragere pentru a răsturna dictatura lui Edi Rama care este un pericol real", a spus el, acuzîndu-l pe şeful guvernului de "corupţie" şi de "atac politic" împotriva familiei sale.

2
1
0
4
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?