COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 321 682(+2068)   TRATAȚI 300 697     DECESE 7347(+37 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2952
Puterea stiri: 6898
Coronavirus stiri: 7664

Preşedintele israelian s-a întîlnit în secret cu regele Iordaniei

6 sep. 09:00   În lume
1158 0

Preşedintele israelian Isaac Herzog a dezvăluit că s-a întîlnit în secret cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, în palatul acestuia din Amman, și a descris întrevederea ca fiind ”extraordinară”.

”Săptămîna trecută am avut cu regele Iordaniei o conversaţie foarte lungă, am fost în palatul lui o seară întreagă. A fost o întîlnire extraordinară”, a declarat preşedintele Herzog într-un interviu, din care au fost difuzate extrase de către canalele de televiziune israeliene sîmbătă seara, la o oră de mare audienţă.

Interviul urmează să fie difuzat integral duminică, în ajunul Anului Nou Evreiesc.

”Iordania este o ţară foarte importantă. Am un respect imens pentru regele Abdullah, un mare lider şi un actor regional foarte important”, a declarat preşedintele israelian, potrivit unui comunicat, scrie Agerpres.

Textul se referă la o ”întrevedere călduroasă”, la invitaţia regelui Iordaniei, şi în cursul căreia cei doi lideri au discutat ”probleme strategice, la nivel bilateral şi regional”.


”Printre lucrurile pe care le-am discutat se află subiectele aflate în centrul relaţiilor dintre ţările noastre, în special un acord privind importul de produse agricole (…) problemele energetice, dezvoltarea durabilă şi soluţii la criza climatică pe care le putem promova împreună”, a adăugat comunicatul.

Relaţiile dintre cele două ţări s-au deteriorat în timpul guvernării fostului prim-ministru israelian Benjamin Netanyahu, notează AFP.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽