X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Presa: SUA estimează că Iranul va ataca Israelul

11 apr. 10:45   Externe
2068 0

Statele Unite ale Americii (SUA) și aliații săi consideră că sunt inevitabile lovituri majore cu rachete sau drone din partea Iranului sau a factorilor săi proxy împotriva instalațiilor militare și guvernamentale din Israel.

Despre aceasta au declarat pentru Bloomberg, sub rezerva anonimatului, oficiali ai serviciilor secrete americane și israeliene. Potrivit acestora, un potențial atac, posibil folosind rachete de precizie, ar putea avea loc în zilele următoare.

Materialul spune că aliații occidentali ai Israelului au fost avertizați că instalațiile guvernamentale și militare ale statului evreu ar putea fi vizate de Iran, dar obiectivele civile nu vor fi atacate, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Potrivit Bloomberg, reprezentanții SUA ajută Israelul în planificarea și schimbul de evaluări ale informațiilor.

În același timp, Israelul le-a transmis aliaților că așteaptă atacul înainte de a lansa o nouă ofensivă terestră împotriva pozițiilor grupării teroriste Hamas din Rafah, în Gaza, deși nu este clar cît de curînd ar putea începe operațiunea, precizează publicația.


Oficialii israelieni, notează agenția, au amenințat în mod public Iranul că, dacă acesta va ataca teritoriul statului evreu, ei vor ataca Iranul.

1
0
0
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?