Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Precipitaţiile provoacă pagube în China

17 iun. 17:15   Externe
2259 0

Precipitaţiile abundente şi inundaţiile au cauzat pagube grave în sudul Chinei, provocînd alunecări de teren şi făcînd drumuri impracticabile, informează DPA.

Televiziunea de stat chineză a relatat luni că regiunea Guangxi din sudul Chinei se aştepta la pagube economice totale de circa 329 milioane de yuani (45 milioane de dolari), printre altele din cauza terenurilor agricole distruse sau a caselor prăbuşite. Autorităţile din mai multe provincii au avertizat cu privire la riscul de inundaţii.

În regiunea din jurul oraşului Meizhou, în provincia Guangdong, la est de Guangxi, circa 138.000 de gospodării au rămas fără curent electric, a relatat televiziunea de stat.

Nivelul apei în mai multe rîuri din zonă atinsese niveluri alarmante încă din weekend din cauza precipitaţiilor abundente.

Potrivit televiziunii de stat, autorităţile din Guangdong au relocat 11.100 de persoane care locuiau în zonele de risc din apropierea digurilor ca măsură de precauţie. Cursurile au fost anulate în unele şcoli din zona Meizhou în cursul zilei de luni, iar grădiniţele au fost, de asemenea, închise.

În Guangxi, locuitorii au fost transportaţi în adăposturi de urgenţă. Imaginile arată oameni care vîslesc pe străzile inundate în bărci de cauciuc şi transportă persoane în vîrstă prin apă. De asemenea, peste 11.000 de persoane au avut nevoie de asistenţă vitală.

Un raport al autorităţii meteorologice chineze preciza că provincia Fujian, din sud-estul Chinei, se aştepta, de asemenea, la ploi abundente în cursul zilei de luni. Potrivit autorităţilor locale, circa 36.000 de persoane au fost evacuate din cauza inundaţiilor, zilele de ploi abundente provocînd pagube devastatoare în multe părţi ale provinciei.

Inundaţiile au afectat 12.350 de hectare de recoltă, provocînd pierderi directe de aproximativ 225 de milioane de dolari.

Precipitaţii abundente au fost prognozate în continuare pentru mai multe regiuni, au avertizat duminică seara autorităţile chineze.

Potrivit Centrului Naţional de Meteorologie, unele părţi ale provinciilor sud-estice Zhejiang, Fujian, Jiangxi, Hunan şi Guangdong şi, mai la vest, provinciile Guizhou, Sichuan,Yunnan şi regiunea Guangxi ar urma să fie afectate de precipitaţii severe sau de furtuni în cursul zilei de luni.

0
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?