X 
Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

China atenționează împotriva depășirii "liniei roșii"

25 iun. 13:00   Internațional
9658 0

Nicio țară, organizație sau persoană nu ar trebui să creadă că poate trece linia roșie în problema Taiwanului fără să suporte consecințele.

Mao Ning, purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, a făcut această declarație în cadrul unei conferințe de presă periodice la Beijing.

Mao Ning a făcut aceste remarci comentînd o declarație emisă la 21 iunie de Ministerul chinez de Externe cu privire la decizia sa de a lua contramăsuri împotriva comerciantului de arme american Lockheed Martin Corp. și a directorilor săi.

"Vînzările de arme americane către regiunea Taiwan a Chinei încalcă grav principiul "O singură Chină" și dispozițiile celor trei comunicate comune China-SUA și constituie o ingerință gravă în afacerile interne ale Chinei, subminînd grav suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei. Partea chineză a luat contramăsuri în conformitate cu legea împotriva companiilor relevante și a conducerii acestora care sînt implicate în vînzarea de arme către Taiwan", a declarat diplomatul chinez.

"Aș dori să subliniez faptul că problema Taiwanului se află în centrul intereselor fundamentale ale Chinei și este "prima linie roșie" în relațiile sino-americane care nu trebuie să fie depășită. Nicio țară, organizație sau persoană nu ar trebui să subestimeze hotărîrea fermă, voința neclintită și capacitatea puternică a guvernului chinez și a poporului chinez de a proteja suveranitatea națională și integritatea teritorială a țării noastre și să își imagineze în mod nesăbuit că pot trece linia roșie în problema Taiwanului fără să suporte niciun preț", a declarat purtătoarea de cuvînt a Ministerului chinez de Externe.

15
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?